Ikke logget ind                  


<< Tilbage


Kuling, kaffe og kage.
31. jan. 2016  Kl. 15:43:44  af: Carl Mangor

Den var gemt godt af vejen, den gode Kuling. På land - derude hvor der er langt mellem husene og endnu længere mellem husnumrene. Det blev til lidt ekstra kørsel før de besøgende kunne parkere ved det maskinhus, hvor renoveringen foregår.  

 

    

Den var gemt godt af vejen, den gode Kuling. På land derude hvor der er langt mellem husene og endnu længere mellem husnumrene. Det blev til lidt ekstra kørsel før de besøgende kunne parkere ved det maskinhus, hvor renoveringen foregår.

    

    

Men der stod den så: næsten 8 meter fyr på eg. Skroget er beskyttet med de første lag maling udvendig som indvendig. Noget af dækket er fjernet; det samme er ruftaget. Rufsider/cockpitkarm står tilbage, men også her skal der luges ud; spørgsmålet er bare hvor meget?

    

Sammen med kaffen og den nybagte kage flød de velmente forslag i en lind strøm gennem hallen.

    

Netop ”hvor meget” og ”hvordan” var det tilbagevendende tema hen over eftermiddagen. Det er jo nærliggende at genopbygge med de metoder mester Knudsen i Jyllinge i sin tid benyttede sig af, da han byggede Kuling. Plankedæk med lærred og nye rufsider i mahogni eller eg. En smuk og i håndværksmæssig forstand traditionel løsning på opgaven.

    

Alternativet kunne være en plade krydsfiner. Tømmeret er jo også lidt medtaget sine steder, og 16 mm krydsfiner stiver gevaldigt. Det er jo ikke helt det samme skrog, som det Knudsen lod løbe ud i Roskilde Fjord for snart 70 år siden.

    

Kulings ejer, Benny Andersen, fik så rigeligt af input at sortere i til det fortsatte arbejde. Betragtninger der nok er nogle overvejelser værd.

    

Og så er der lige en ekstra dimension: tiden. De fleste anskaffer sig både med det formål at sejle. Så et eller andet sted, er der jo et loft for, hvor mange sæsoner man kan stå på land.

I forhold til det sidste var Kulings ejer, Benny Andersen dog helt afklaret: sommeren 2017. Så skal der sejles. 
      


    


  

   E-mail Nyheden


  NYHEDER
» 07. dec. 2018 Klassisk Træbåd nr. 137 har sluppet fortøjningerne
» 04. nov. 2018 Sommerstævne 2019
» 24. okt. 2018 Bådebyggeri ved Svendborg Sund
» 20. okt. 2018 Blad 136 gennem stormfulde vande ?
» 07. aug. 2018 Træf, Fjordens Træbåde i Holbæk 17.-19. august
» 25. jul. 2018 Øresund på Langs 11. og 12. august
» 16. jul. 2018 Ekstraordinær generalforsamling i DFÆL
» 16. jul. 2018 Sommerstævnet. Godt - men småt.
» 05. jul. 2018 Sommerstævne - nu med stumpemarked!
» 17. jun. 2018 Sommerstævne i Middelfart
Side 1 af 30
Share |